De Lange Weide

De Lange Weide

In het dorpje Dwingeloo ligt Boerderij De Lange Weide in een mooie omgeving met veel bossen. Op de boerderij staat alles in het teken van kinderen. 

De kids kunnen hier heerlijk spelen en ravotten. Lekker crossen met de skelter, trampoline springen en spelen op “Boeren Spetterpret” , een bijzondere buitenspeelplaats waar je een eigen zandkasteel kunt bouwen met zand en water.

Boer Rik verzorgt op de boerderij de koeien en staat iedere morgen vroeg op om de koeien te melken.

Naast de koeien zijn er nog  tal van andere dieren op de boerderij. Ezels, kalkoenen, geiten, katjes en konijntjes waar je lekker mee kunt knuffelen.  En natuurlijk de kippen niet vergeten.

Verder zijn er  een viertal paarden en 4 pony’s. Maak een ritje op een van de pony’s of help mee om de paarden te borstelen en verzorgen.

Boerin Marian bakt elke dag heerlijk vers brood, dat je in het winkeltje kunt bestellen. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in de boerderijwinkel met een ruim assortiment aan streekproducten.  Ook zijn er speciale “kookkratten” te bestellen, die je zelf kunt bereiden op de hout gestookte kachel in de tent. De kant-en-klare ovenschotel, bereid door Boerin Marian, zijn zonder meer aan te raden.

Omgeving

Ga fietsen of wandelen door de prachtige natuur en mooie landschappen. Je vindt hier onder andere het Nationale Park Dwingelderveld. 

Ga een dagje naar  Het Blauwe Meer, een recreatiepark waar je in het seizoen lekker kunt zwemmen of breng een bezoek  aan Herinneringskamp Westerbork.

 

Accommodaties in de omgeving

B & B de Achterdiek

B & B De Achterdiek

B & B de Achterdiek is gevestigd in een moderne schuurwoning met drie luxe en sfeervolle kamers. Alle kamers zijn te vinden op de bovenverdieping en bieden alle luxe en comfort die je maar ....

Prijs vanaf € 79 per nacht

Boomhut camping de Reeënwissel

Boomhut camping de Reeënwissel

In het Drentse Friese Wold ligt de luxe familiecamping de Reeënwissel. Geniet van het verblijf in deze 4-persoons boomhut voorzien van alle...

Prijs vanaf € 128 per nacht

mobo yurt

Mobo Yurt

Een overnachting in een originele Mobo Yurt staat garant voor rust, ruimte en privacy op dit unieke plekje in Hollandseveld. Geniet van de bijzondere en authentieke sfeer tijdens je overnachting...

Prijs vanaf € 90 per nacht

B&B de Kastanjehoeve

B & B De Kastanjehoeve

Genieten van de sfeer, rust en de ruimte? B&B de Kastanjehoeve is gevestigd in een historische boerenhoeve van bijna 200 jaar oud. De B&B heeft twee comfortabele....

Prijs vanaf € 79 per nacht